POGOJI POSLOVANJA

EKO ZABOJI EKOkmetije POTOK

… so zaboji s svežo sezonsko zelenjavo. Zaboji so tipski, kar pomeni, da vsebujejo zelenjavo, ki je v času pobiranja na voljo. Sprememba vsebine zaboja ni mogoča. Možno je, ob pravočasni najavi, zelenjavo dokupiti.

Zaboji se naročajo po principu naročnine. Naročnina traja od dneva naročila do dneva preklica, brez odpovednega roka.

Kupec se z naročilom zaveže, da bo zaboj prevzel in plačal. Če zaboj ne bo prevzet, bo naročilo še vedno obračunano kupcu. Dostava se ne zaračunava.

Dostava zabojev poteka enkrat na teden, predvidoma ob četrtkih, na dogovorjeno mesto, v bližini kupca. V kolikor dostava ob četrtkih ni možna ali smiselna (praznik, vremenske razmere ali drugi pogoji, ki vplivajo na pobiranje, polnjenje in dostavo zabojev) se zaboj po predhodni najavi dostavi dan prej ali kasneje.

Posamezen zaboj lahko kupec odpove (odsotnost) do vključno torka za tekoči teden. Kupec je naprošen, da v spoštovanju do dela na kmetiji in kmeta, v primeru odsotnosti poskrbi, da zaboj prevzame nekdo drug (sosed, prijatelj, sorodnik, sodelavec…).

Embalaža, leseni zaboj v katerem je zelenjava dostavljena, je vračljiv. Ob vsaki dostavi kupec vrne prazen zaboj, ki ga je prejel pretekli teden. Nevrnjen zaboj se lahko zaračuna.  

Cena za posamezen zaboj je 20,00 eur. Vrednost zelenjave se določa na osnovi cen na eko tržnici v Novi Gorici, v tednu, ko je zaboj dostavljen. V kolikor je vrednost zelenjave v zaboju višja od 20,00 eur, se cena ne spremeni. V kolikor je vrednost zelenjave nižja od 20,00 eur, se cena zaboja ustrezno prilagodi – zniža. Nosilec kmetijske dejavnosti ni zavezanec za DDV, zato se le ta ne obračuna. Plačilo je za nazaj, za pretekli mesec. Obračun izdanih zabojev se pošlje na elektronski naslov kupca, po zadnji dostavi v tekočem mesecu. Kupec se obveže, da bo znesek poravnal v 7 dneh od izdaje obračuna.

Slike so lahko le simbolične in ne odražajo dejanskega stanja živil.

 Formalna prijava ni potrebna. Za naročilo zabojev zadostuje sporočilo po elektron ski pošti ali izpolnitev obrazca pod zavihkom “KONTAKT” na spletni strani www.eko-potok.si.

Pridržujemo si pravico preveriti vsakega uporabnika ob njegovem naročilu in sicer s klicem na telefonsko številko ali preko elektronske pošte.

EKO POTOK oziroma nobile kmetijske dejavnosti se zavezuje, da bo naročniku vselej zagotovil naslednje informacije: identiteto ponudnika, kontaktne podatke (e-pošta, telefon, naslov), bistvene značilnosti in dostopnost izdelkov ter jasno in nedvoumno določene cene, pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave) in način plačila, časovno veljavnost ponudbe ,rok in pogoje za odstop od pogodbe ter pojasnilo postopka ob reklamaciji.

Oglaševanja EKO POTOK načrtno ne izvaja. Izjema je lahko v sezoni ali dodatni ponudbi, ki ni vsebina zabojev (kaki). Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje: razvidnega pošiljatelja, označbo sporočila kot oglasnega, jasne pogoje udeležbe v akcijah in promocijah, možnost odjave odjave od prejemanja oglasnih sporočil. Uporabnik se lahko kadarkoli odloči, da ne želi več prejemati novic. Odjavo pošlje na e-naslov, ki ga naslovi »Odjava od novic« na e-naslov sandi@eko-potok.si.

Uporabnik se strinja, da spletna trgovina zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu uporabnika izključno z namenom izboljševanja in uvajanja novih storitev v spletno trgovino. Spletna trgovina se zavezuje, da bo z osebnimi podatki uporabnika rokovala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

V skladu z zakonom o Zdravstveni ustreznosti živil in izdelkov ter snovi, ki prihajajo v stik z živili, ravnamo v skladu z dobro higiensko prakso.

Vsako reklamacijo bomo obravnavali v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Za informacije in reklamacije lahko uporabnik pokliče na telefonsko številko 051391143 ali piše na e-naslov: sandi@eko-potok.si ali izpolne spletni obrazec na www.eko-potok.si/kontakt/. Ponudnik bo uporabnikovo reklamacijo rešil v osmih delovnih dneh, oziroma mu posredoval pisno razlago vzroka še morebitno nerešene reklamacije. Vse spore, ki ne bodo rešeni na ta način, bo reševalo pristojno sodišče v Piranu.

Od zgoraj navedenih pogojev so možne nekatere izjeme: Ponudba kakija je predstavljena v spletni trgovini na strani www.eko-potok.si/kaki/. Prodaja kakija lahko poteka tudi po pošti, s plačilom po povzetju ali po drugem predhodnem dogovoru. Prodaja kakija je omogočena tudi nenaročnikom zelenjavnega zaboja.

Podatki o kmetiji so objavljeni na www.eko-potok.si/o eko potok/.